Google Analyticsiin uuden käyttäjän lisääminen

Voit lisätä Google Analytics -tiliin niin monta käyttäjää kuin haluat.

Voit lisätä käyttäjiä tili-, omaisuus- tai näkymätasolla. Käyttäjän ensimmäinen käyttöoikeustaso määräytyy sen mukaan, millä tasolla lisäät käyttäjän. Jos esimerkiksi lisäät käyttäjä näkymätasolla, käyttäjä kuuluu tiliin, mutta aluksi hänellä ei ole oikeuksia omaisuus- tai tilitasolla. Voit muuttaa käyttäjän oikeuksia milloin tahansa.

Lisää uusi käyttäjä seuraavasti:

Klikkaa minkä tahansa Analytics-sivun yläosassa olevaa kohtaa Järjestelmänvalvoja.
Käytä sarakkeiden yläosissa olevia valikkoja haluamasi tilin valintaan.
Lisää käyttäjä aina tilitasolla eli klikkaa Käyttäjien hallinta -kohtaa kyseisessä sarakkeessa.

Valitse käyttäjälle kaikki oikeudet:

Valitse Lähetä käyttäjälle sähköposti-ilmoitus lähettääksesi ilmoituksen jokaiselle lisäämällesi käyttäjälle.

Klikkaa Lisää.

Käyttäjän oikeuksien muokkaaminen

Voit muokata käyttöoikeuksia kenelle tahansa käyttäjälle millä tahansa Analytics-tilin tasolla. Jos esimerkiksi olet antanut käyttäjälle Luku-oikeuden vain yhteen näkymään, voit myöhemmin antaa käyttäjälle myös Muokkaus-oikeuden vain kyseiseen näkymään. Vaihtoehtoisesti voit antaa kyseiselle käyttäjälle Muokkaus-oikeuden omaisuustasolla ja siten antaa myös Muokkaus-oikeuden jokaiseen kyseisen omaisuuden näkymään.

Muista, että voit antaa käyttäjälle enemmän käyttöoikeuksia liikkuessasi alaspäin tilin hierarkiassa, mutta et voi antaa käyttäjälle vähempää oikeuksia kuin mitä olet määrittänyt ylemmillä tasoilla. Jos esimerkiksi määrität käyttäjälle Muokkaus-oikeudet tilitasolla, käyttäjällä on Muokkaus-oikeudet myös omaisuus- ja näkymätasoilla (etkä voi evätä kyseisiä oikeuksia omaisuus- tai näkymätasoilla). Vastaavasti voit antaa käyttäjälle Muokkaus-oikeudet näkymätasolla, mutta et voi antaa käyttöoikeuksia omaisuus- tai tilitasolla. Lisätietoja käyttöoikeuksista.

Mainonta